Myllyniemen maut

Unohtumattomat makunautinnot kruunaavat päivän.

Myllyniemen pitkät perinteet ovat näyttävästi esillä ruokapöydässämme. Keittiömme loihtii erinomaiseksi kehuttua, mahdollisimman pitkälle omista tai vähintään naapureidemme raaka-aineista valmistettua aitoa ruokaa.

Keittiömme tarjoaa aitoa, tarvittaessa myös konstailematonta, mutta aina ammattitaidolla ja rakkaudella tehtyä maalaisgourmet-ruokaa. Ruokamme on hyvää, sitä on riittävästi ja jokaisella annoksella on tarinansa. Makuja, jotka on tehty pitkiä ja tunnelmallisia illallisia varten. Ympäristössä, joka suorastaan vaatii edellisiä.

Suurin osa keittiömme raaka-aineista tulee joko suoraan omalta laitumelta, kasvimaalta, joesta, järvestä ja metsistä tai muilta lähialueen tuottajilta. Olemmekin erityisen ylpeitä pystyessämme takaamaan tuotteidemme tuoreuden ja kertomaan niiden alkuperän. Myllyniemen erikoisuus on oman laitumen lammas, mutta myös itse jahdattu riista ja vastapyydetty kala muuntuvat kauden kasvis- ja marjaherkkujen kera herkuiksi ruokapöytään. Yövieraille katamme runsaan maalaisaamiaisen ja päivisin hellimme vieraita uunituoreella pullalla ja perinteisellä kuparipannukahvilla.

Koko Myllyniemi on varustettu A-oikeuksin, joten maalaisgourmet-elämyksiä täydentämään valitsemme kanssanne ruokiin parhaiten sopivat viinit ja muut tilaisuuden luonnetta korostavat juhlajuomat. Myllyn shampanja-terassilla voit lasillisen lisäksi nauttia myös joen kuohuista ja saunan päälle löytyy aina virkistävät, antiikkisista juomakoreista tarjoillut virvokkeet.

Myllyniemessä on kaikkien itseään ja perinteitään kunnioittavien tilojen kaltaisesti oma, omien tietojemme mukaan vähintään 1800-luvulta peräisin oleva ja äidiltä tyttärelle periytyvä juuri. Se herää eloon aina leivontapäivinä. Tuolloin nykyaika unohtuu, kun myllärintuvassa nostatetaan ja leivotaan, historiallisessa leivinuunissa paistetaan, tuvan katossa kuivataan ja leipä-aittaan säilötään omaa kovaa leipää. Reseptillä ja perinteillä, jotka on parhaaksi todettu jo satojen vuosien ajan. Perinteinen ruisleipämme kuvastaa konkreettisesti niitä arvoja, joita Myllyniemi edustaa. Hyväksi havaitut ja toimivat asiat, esineet ja perinteet säilytetään aina parhaamme mukaan. Parannukset tehdään perinteitämme kunnioittaen tarpeisiin, vieraidemme toiveet aina huomioon ottaen.

Yksilölliset toiveet ja tilaisuuden luonne rakentavat lopullisen muodon ainutlaatuiselle tilaisuudelle Myllyniemessä, sen ruualle, elämyksille ja esillepanolle.